Meteen naar de inhoud

Zullen we?

tiny Houses ‘Groots’ denken!

Wonen in een tiny house! Waarom zou je?

Je kunt dagelijks in de kranten lezen en op het nieuws zien dat de woningmarkt in Nederland op slot zit. Te weinig, te duur, te veel gegadigden, tegen elkaar opbieden wat leidt tot niet realistische prijzen.

Is een tiny house een optie?

Laten we meteen met de deur in je tiny house vallen. Ja en nee! Ja, omdat een tiny house vele malen goedkoper is. Je hoeft er geen krankzinnige lening voor af te sluiten waar je 30 jaar aan vast zit.

Nee, omdat het op dit moment moeilijk is om aan grond te komen. Natuurlijk wil betaalbaar wonen maar als je alsnog een stuk grond moet kopen dan ben je alsnog duur uit.

Er er zijn ook pacht mogelijkheden. Bij het tiny house project in den Helder… heb je de mogelijkheid om grond te pachten. € 200,00 per maand voor 600 m2 is geen slechte deal.

Hoe maak je je keus?

Er zijn inmiddels legio organisaties die jou kunnen helpen met het maken van een keuze bij het vinden van de juiste plek voor jou!

Allereerst www.marjoleininhetklein.com en www.tinyfindy.nl. Marjolein heeft al jaren fantastisch werk gedaan op het tiny house terrein in Nederland. Op genoemde sites kun je veel informatie vinden die jou helpen bij het vinden van informatie om jou de juiste keus te laten maken.

https://www.tinyhousenederland.nl/ Is nog zo’n site waar je antwoorden kunt vinden waarom tiny te gaan en informatie over en van overheden.

Welke mogelijkheden biedt tinyBuiten dan eigenlijk?

tinyBuiten kijkt verder dan haar tiny tiBu huisje groot is.

De meeste tiny houses zijn mobiel. Dat betekent dat ze op wielen staan en hierdoor verplaatsbaar. Dat heeft zo zijn voordelen. Bouwbesluit regels zijn minder van toepassing en ook gemeentes stellen vaak wat makkelijker eisen aan een verplaatsbaar tiny house.

Het tiBu tiny house is verplaatsbaar en ook weer niet. Het staat niet op wielen maar is opklapbaar.

Dit maakt dat de overheid wat meer eisen stelt aan het tiBu huisje zoals het voldoen aan het  bouwbesluit en de BENG eisen. Het voordeel voor jou is dat je meteen een toekomstbestendig huisje hebt die energie neutraal is.

Fantastisch om je eigen tiny house te bouwen!

Voor veel tiny house bewoners is het mooiste moment wanneer hun zelf gebouwde tiny house de ‘loods’ verlaat waar je maanden hebt gezwoegd om je eigen ontwerp het levenslicht te laten zien.

Uit onderzoek die tinyBuiten heeft gedaan blijkt dat veel zelfgebouwde tiny houses erg op elkaar lijken. Doordat de meeste op een trailer zijn gebouwd wordt je meteen beperkt door maatvoering, maximaal gewicht en hoogte en is dit wat je werkelijk wilt?