Meteen naar de inhoud

Inspiratie

Gelukkig worden met minder en meer samen zijn

Klein wonen is groots! Je leven gaat er heel anders uitzien dan toen je nog woonde in je appartement, rijtjeswoning of bij je ouders.

Niet alleen binnen, maar ook buiten krijgt meer waarde. Veel mensen in een tiny house verbouwen hun eigen groente en hechten meer waarde aan het milieu.

Veel dromers, starters en bewoners van tiny houses zijn naar elkaar op zoek. Ze willen samen projecten aanpakken en informatie delen op weg naar een beter leven.

Laat je inspireren door deze artikelen over tiny houses

Organiseer je leven anders

Inspiratie krijg je van wat mensen doen! Ideeën, oplossingen, uitvoeringen en van mensen die zicht kwetsbaar durven op te stellen. Het leven anders organiseren. Weer gelukkig worden van minder materieel en meer samen.

  • tinyBuiten laat tiny house projecten zien in Nederland. Hoe zijn deze tot stand gekomen?
  • tinyBuiten laat je interieurs zien en toont praktische oplossingen. Want in een tiny house zullen meubels meer dan 1 functie moeten hebben.
  • tinyBuiten laat je genieten van je eigen tuin. Kweek verse groenten en kruiden en ontdek hoe mooi het is om planten te zien groeien, te oogsten, in te maken en te eten.

Projecten

Idealisme maakt betaalbaar wonen mogelijk

Nederland barst van de goede initiatieven en wij van tinyBuiten willen jullie laten delen in alle tiny house projecten die wij kennen in Nederland. Persoonlijke ontwerpen, verhalen, hoogte- en dieptepunten. 

Tiny Houses zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland waar nog veel ‘hordes’ geslecht moeten worden voornamelijk met gemeentes en regelgeving. Maar niets heeft een grote groep enthousiastelingen tegengehouden om nieuwe vormen van wonen te bedenken en te ontwikkelen. 

tinyhouse projecten in Nederland die hebben bewezen dat tiny houses een groeiende nieuwe vorm van wonen is die naast idealisme ook zorgt voor betaalbare woningen.

Er zijn ruwweg 3 soorten projecten in Nederland te onderscheiden

  • Tiny house projecten zoals Minitopia in den Bosch met een tijdelijk karakter.
  • Projecten zoals de Falgatuinen in den Helder die permanent is en waar grond gepacht wordt.
  • Tiny house projecten waar de bewoners van de tiny houses de grond in eigendom hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval in Leeuwarden Zuidlanden.

Er zijn ook nog woonsituaties waar huisjes geplaatst zijn op campings, caravanparken en privé grond.


Klik snel op ‘meer projecten’ om de tinyBuiten foto galerijen te bekijken.

In huis

Jouw meubels hebben een dubbele functie

Je inventiviteit moet zich nu met name toepsitsen op functionaliteit van de verschillende onderdelen in je huis. Wanden kun je verplaatsbaar maken, kasten geef je een dubbele functie, elke centimeter benut je en spiegels kun je zo plaatsen dat je binnenruimte verandert in een balzaal.

Daarnaast kun je lezen hoe je je zelfgekweekte groente, kruiden, noten, etc kunt bewaren in een beperkte ruimte.

Om het huis

Een gezonde ruil

tinyBuiten richt zich niet alleen op de mogelijkheden van tiny wonen maar ook wat je kunt doen om je eigen tiny house.

Buiten dat je een mooie tuin met een zitje, schaduw gevende beplanting en prachtige bloemen kunt planten zullen velen van jullie zich intensief bezig gaan houden met het verbouwen van eigen groente en kruiden. 

Mocht je tuin groot genoeg zijn dan zou je zelfs één of meerdere laagstam fruitbomen kunnen planten.

Heb je nog meer ruimte dan is het houden van kippen zelfs mogelijk voor je dagelijkse verse eitje bij het ontbijt.

Als in een community woont, is het handig om afspraken te maken over wie welke groente, kruiden en vruchten gaan verbouwen. Op deze manier creëer een enorme keuze aan eetbare gewassen. Deze hoeven dan niet  allemaal op het zelfde moment geoogst moeten en ontstaat er een gezonde uitruil van voedsel.

Ook je tiny buiten betrek je bij je tuin. De tuin houdt niet op bij de ‘buitenmuur’ van je huis en andersom. Het streven is om deze allebei geleidelijk in elkaar over te laten gaan. Je tuin gaat weer over in de omgeving – het landschap – zodat er een mooi harmonisch geheel ontstaat.

Heb je gekozen voor de tiBu woning dan kun je met een sedum dak en plantenbakken op ‘elk nivo’ he tiny house nog meer laten opgaan in de omgeving.

Heerlijk eten doe je samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *