Meteen naar de inhoud

Tiny house inrichting maakt je woonruimte

Lekker wonen in je tiny house wil je graag! Alle gemakken binnen handbereik. Je heerlijke cocon waar het fijn vertoeven is. Met veel licht en ramen zodat je tuin een verlengstuk is van je woonruimte. Je tiny house inrichting maakt je woonruimte!

Wat je moet weten

Met simpele technieken en oplossingen kunnen je je tiny house leven een stuk aangenamer maken en bovenstaande realiseren. Mocht je pas aan deze mogelijkheden denken op moment dat je er al in woont en dan is het een hele toer om ze toe te passen.

Lees onderstaande eenvoudige mogelijkheden en verhoog je woongenot in een handomdraai!

Je tiny house inrichting maakt je woonruimte!

Mijn tiny house optimaliseren tiny

Wanden zijn belangrijke elementen in elke woningen maar in je tiny house wil je ze zo weinig mogelijk hebben. Elke ‘vaste’ wand maakt je tiny house kleiner. 

Mocht je zelf je tiny house bouwen dan kun je:

 • Als voorbereiding op papier gaan experimenteren waar en hoe je je inrichting wilt maken.
 • Ga je met een tiny house constructeur aan de slag dan kan deze samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je tiny house optisch groter te laten lijken.

Maak van tiny groots wonen tiny house inrichting maakt je woonruimte

Wanden zijn vaak noodzakelijk. Het vormt een scheiding tussen keuken-, woon- en of slaapruimte. In een tiny house wil deze zoveel mogelijk mijden! Tenslotte je tiny house inrichting maakt je woonruimte.

 • Je zou kunnen denken aan verplaatsbare wanden. 

tinyBuiten-tip: Kijk eens naar ‘Moving Walls’

 • Ook een bank of plantenbak kun je als natuurlijke afscheiding gebruiken.
 • Transparante wanden zijn ook een mooie oplossing. Daarnaast laten ze licht door van een achterliggende buitenwand waar zich een raam in bevindt. 
 • Privacy is belangrijk op moment dat je met 2 of meer woont in je tiny house. Even alleen willen zijn, slapen, een boek lezen of studeren. Je kunt wanden monteren op wielen of rails naast kasten die je uit kunt trekken om een ‘tijdelijke’ ‘ruimte te maken.
 • Bouw je kastruimte plafond hoog. Dit maakt je binnenruimte groot en voorkomt onpraktische ruimtes wat je niets aan hebt en alleen maar stoffig worden. 
 • Zorg dat op ooghoogte zoveel mogelijk open is. Ook kasten kunnen hieraan bijdragen. 
 • Er wordt vaak opbergruimte gemaakt onder banken. Hier moet je een afweging maken wat voor jou belangrijk is. Opbergruimte is hard nodig zeker in een tiny house maar een bank op pootjes maakt je woonruimte groter.
 • Een enorme bijdrage aan ruimtelijkheid kunnen je ramen zijn in je tiny house. Maak de ramen zo hoog en laag mogelijk zodat je vanuit elke positie ruimt zicht naar buiten hebt. Met een paar planten aan de rand van je raam binnen en buiten wordt je tuin vanzelf een verlengstuk van je woonruimte. 
 • Mocht je tiny house een eerste verdieping hebben zoals de tinyBuiten ‘Mooi’, dan kun je een deel van de vloer in je boven ruimte van beloopbaar glas maken. Dit maakt een deel van je woonruimte meters hoger!

Meer weten? Lees in ons volgende ‘Meer Interieurs’ over buitenwanden vertellen wie je bent.

Je tiny house inrichting maakt je woonruimte.
Word illusionist in je eigen tiny house

Je denkt er misschien niet zo aan maar om je tiny house optisch groter te laten lijken is het handig om de aandacht naar het plafond te trekken. 

 • Door een opvallend plafond te cremeren met een behangetje of een prachtige schildering lijkt de ruimte groter. Zorg er wel voor dat het geen donker geheel wordt of te druk. Hou het licht en eenvoudig. tiny house inrichting maakt je woonruimte
 • Lichte kleuren gebruiken in je tiny house lijkt logisch maar houdt er ook rekening mee wat het met jou doet! Als een bepaalde kleur een negatief effect heeft op je humeur moet je die zeker niet gaan gebruiken. Van oranje tinten wordt iedereen vrolijk!
 • Licht blauw maakt een ruimte groter. Grijs maakt het zakelijk en schept orde. Moet je vanwege corona veel thuis werken dan kan dit een optie zijn om in je werkhoek deze kleur toe te passen.

tinyBuiten-tip: Meng een beetje van de kleur die je op een wand gebruikt hebt door witte verf die je op een aangrenzende wand gebruikt. Doordat de witte verf iets van de kleur bevat van de aangrenzende muur maak je de ruimte groter en de overgang minder hard.

 • Met lijnen kun je veel bereiken. Als je een ruimte breder of langer wilt laten lijken maak dan op ooghoogte een accent lijn.
 • Durf je vloer stevig onderhanden te nemen met een donkere kleur. Zelf heb ik mijn vloer donkerblauw geschilderd wat veel wenkbrauwen doet fronzen. Het effect is wel dat de ruimte groter lijkt in combinatie met lichte wanden. 

Meer weten? Lees in ons volgende ‘Meer Interieurs’; Wanden maken je tiny house.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *